Påsken er best i Egersund

pc3a5skekyllingDet nærmer seg påske og ferie for veldig mange i Egersund. Det er ikke så mange ukene siden vinterferien, men påsken er nok ferien de fleste setter mest pris på siden det ikke er alle som kan ta vinterferie og en uke fri i februar.

Nå er det selvsagt ikke alle som har fri i påsken. Samfunnet rundt oss må jo gå sin gang selv om det er helligdager på rekke og rad i påskehøytiden. Men vi får håpe at alle kan glede seg over den flotte høytiden påsken er.

Påske er for mange synonymt med båtpussen. Dette er tiden når båten skal på sjøen. Ingenting er mer koselig enn å se båtlivet våkne opp etter en lang vinter med tøffende båter rundt om i skjærgården vår. Så satser vi på at været blir såpass godt at båtfolket får tatt «vårånnå»

MC-folkene pleier også å våkne til liv rundt påsketidene. Det samme gjør de som lengter etter å komme i gang med hagearbeidet etter noen passive måneder i vintermånedene. Vi får lengre dager og høyere temperatur, selv om slutten av mars måned kan være litt lumsk i forhold til været som kan skifte fra kalde dager med regn og vind til nesten sommer fra den ene dagen til den andre.

Været påvirker oss egersundere i veldig stor grad. Vi ser at ved dager med flott vær og høye temperaturer, øker aktiviteten blant byens borgere betraktelig. Det kan nesten virke som mange har gått i hi i vinter for nå å våkne opp når våren endelig har kommet. Det begynner å bli mye liv i byen og langs veiene, og mange har fått på seg treningstøy eller tatt frem sykkelen. Kanskje det er bikini – eller badebukseformen som skal på plass før sommeren?

Mange drar til fjells i påsken, og det meldes om mye snø opp i Sirdalen og ellers i høylandet. Det er kjekt med flott vær og godt føre med en påskesol som varmer i fjellheimen. En god del egersundere liker seg i vinterlandet nå på slutten av den kalde årstiden, og det kan man godt forstå.

Mens noen fortsatt søker vinter og snø ved å reise til fjells nå i påsken, er det mange som ønsker seg mer sommer og varme. Derfor setter også endel egersundere seg på flyet og tar tur til «syden». Populære steder er da Grand Canaria, Spania og Tyrkia.

Men flertallet holder seg hjemme i påsken. Og det er jo forståelig. Ingenting er bedre enn påskeferie i Egersund, mener nå mange. Været skal, i følge langtidsvarslene fra YR, visst også bli ganske så bra i år. Så får vi håpe at meteorlogene ikke skifter mening utover uken.

Å ta seg en tur i sentrum, vandre i Egersunds vakre natur, ta seg en fisketur langs sjøen eller en tur til fyret og Skadbergsanden; kan det bli noe bedre enn det? Og får en i tillegg gjort litt i hagen, vasket bilen og børstet støv av hagemøblene og fyret opp i grillen, da er påsken best i Egersund 🙂

Arild S. Meland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s